Sprekers

drs. E. (Evelien) Korf

Spreker en trainer werkgeluk & leiderschap

Met een open mindset flirt Evelien met de grenzen van “hoe het hoort”. Zie haar als je mentale fitnessinstructeur. Ze laat je spieren voelen, waarvan je niet wist dat je ze hebt, om op deze manier je mentale vaardigheden te trainen en zo je mentale veerkracht te vergroten. Met warmte en humor daagt ze je uit om op zoek te gaan naar je eigen gekte, want daarin schuilt jouw kracht. Vol enthousiasme en met mijn natuurlijk leiderschap creëert zij een veilige leeromgeving voor jou en je team. Zo mag je bij haar ontdekken hoe je vol overtuiging kunt falen, spelen, groeien en genieten van alles dat er fout kan gaan. Zij is ervan overtuigd dat dat is wat je nodig hebt om stevig te blijven staan in deze veranderlijke wereld. Ervaar zelf wat een flinke dosis improvisatievaardigheden mét een vleugje NLP kunnen betekenen voor jouw succes en dat van je organisatie.


dr. C.H. (Claire) Luymes

Senior onderzoeker Amsterdam UMC

Clare Luymes is senior onderzoeker bij het Amsterdam UMC en projectleider van het onderzoek naar de doorontwikkeling en onderbouwing van BAR (Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie). Daarnaast werkt zij als senior kennisadviseur bij Sociaal Medische Zaken, UWV. Ze heeft een achtergrond als arts en een passie voor het verbinden van partijen en het delen van kennis ten behoeve van de gezondheid van de maatschappij.


drs. K. (Kees) Geelen

Platform Gezond Werk / Bedrijfsarts en Adviseur

Ooit begonnen als tropenarts; Vervolgens gewerkt binnen de psychiatrie in de overtuiging dat dit het vak voor hem was om tot het pensioen uit te oefenen.
In 1994 kwam hij tot het inzicht dat sociale geneeskunde beter bij hem paste. Via Detam Arbo en Arbo Unie ervaring opgedaan en geregistreerd Bedrijfsarts sinds januari 2000. In deze periode Arbeidshulpverlening Friesland helpen oprichten. (ca 1999-2010)
Dankzij de steeds toenemende machinebureaucratie in de Arbodienst geleidelijk zelfstandig gaan werken in 2002 en 2003 en samen met Hans Recourt en Klaas ten Hoeve de Bedrijfsartsengroep opgericht. Deze organisatie overgedaan in 2019.
Verder als ondernemer, adviseur, opleider, Bestuurslid van de stichting Kwaliteit op Maat. Sinds 2002 medeoprichter van Platform Gezond Werk. Doelstelling is steeds het zoeken naar de beste kwaliteit.


drs. F. (Fenna) Visser

Sr. Communicatie adviseur/ Social media manager UWV

Fenna Visser is sinds 1 september 2022 teammanager van het contentteam van de directie communicatie van UWV, daarvoor was zij sinds 2016 social media manager bij de directie communicatie. Ze is onder andere verantwoordelijk voor de social media strategie van UWV en het aansturen van het contentteam. UWV publiceert dagelijks content op vijf social mediakanalen. Door het maandelijks doormeten van al deze content weten we goed wat werkt en niet werkt op social media. Daarnaast ondersteunt Fenna samen met het contentteam de leden van de Raad van Bestuur van UWV met hun social media activiteiten. Ook worden door middel van een aantal webinars per jaar de medewerkers van UWV meer kennis bijgebracht over social media.


L.C. (Linda) Hageman

Senior Adviseur Stichting Lezen en Schrijven

Linda Hageman is sinds 2016 werkzaam als adviseur bij Stichting Lezen en Schrijven. In deze functie ondersteunt zij gemeenten en organisaties in de arbeidsmarktregio in het bestrijden en voorkomen van laaggeletterdheid.
Zij zet zich ervoor in dat volwassenen op hun eigen niveau en in hun eigen buurt, kunnen en mogen leren. Dat kinderen goed kunnen lezen, schrijven en rekenen als ze van school komen. En moeite met lezen en schrijven niet meer doorgegeven wordt van ouder op kind. Dat overheden, bedrijven en organisaties eenvoudig communiceren en toegankelijk zijn voor iedereen. Dat doet zij samen met (maatschappelijke) organisaties en bedrijven. Alleen dan lukt het!


P. (Peter) Lemaire

Voorzitter Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Zwolle

Peter Lemaire is Voorzitter van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Zwolle en is tevens senior-raadsheer in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.


dr. J. (Jerry) Spanjer

Verzekeringsarts, UWV

Jerry Spanjer is meer dan 30 jaar werkzaam als verzekeringsarts bij UWV. Hij is hij werkzaam als docent voor de UWV Academie, alwaar hij trainingen geeft in gespreksmethodiek en oordeelsvorming bij moeilijk objectiveerbare ziektes. Daarnaast werkt hij als onderzoeker in de Academische werkplaats UWV-Noord. Hij heeft onder andere onderzoek gedaan naar overleg tussen bedrijfs- en verzekeringsartsen en doet momenteel onderzoek naar inzet van de verpleegkundige bij WIA beoordelingen. Verder werkt hij nog in de praktijk.


drs. J.E. (Jeanette) Schrader

Verzekeringsarts, UWV

Jeanette Schrader-Reinking werkt ondertussen al ongeveer 27 jaar voor UWV en voorgangers (o.a. Detam, Cadans, GUO). Ze heeft tussendoor een uitstapje gemaakt naar ZorgVoorzieningenNederland (ZVN) en tevens is ze een aantal jaar CB-arts geweest. Ze heeft ervaring opgedaan bij B&B en CEC. Haar hart blijft liggen bij de patiëntcontacten (primaire beoordelingen) waarbij speerpunt de Participatiewet is. Verder is ze actief in begeleiding van A(N)IOS, coassistenten en aanspreekpunt voor het UWV Werkbedrijf.


dr. T. (Tessa) van Charldorp

Universitair docent, faculteit Geesteswetenschappen, afdeling Talen, Literatuur en Communicatie, Universiteit Utrecht

Tessa van Charldorp promoveerde in 2012 op een onderzoek naar politieverhoren. Sindsdien doet ze onderzoek naar gesprekken in verschillende institutionele contexten. Zoals bijvoorbeeld in de klas, bij de hypotheekadviseur of in het kinderziekenhuis. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in gesprekken in en rond de zorg. Spoedgesprekken aan de telefoon of consulten bij de internist hebben met elkaar gemeen dat ze gaan over dingen die er toe doen. Zowel voor de zorgverlener als de patiënt. Het liefst werkt Tessa samen in interdisciplinaire teams en betrekt ze patiënten bij haar onderzoek en onderwijs.


C.M.J. (Charlotte) van Hooijdonk

Universitair docent, faculteit Geesteswetenschappen, afdeling Talen, Literatuur en Communicatie, Universiteit Utrecht

Charlottte van Hooijdonk is in 2008 gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg op een proefschrift over multimodale informatiepresentaties. Ze werkt aan de Universiteit Utrecht waar ze onderzoek doet naar de begrijpelijkheid van medische informatie. In 2018 heeft ze een ZonMw-project afgerond naar de begrijpelijkheid van etiketteksten op geneesmiddelverpakkingen bij patienten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Recent heeft ze onderzocht hoe zorgverleners in apotheken met de terugvraagmethode kunnen controleren of hun mondelinge uitleg over medicijngebruik begrijpelijk is.


J. (Jan) Jongenelen

Business Security Officer UWV-SMZ

Jan Jongenelen werkt sinds 2017 als business security officer bij UWV. Hij heeft daarvoor o.a. gewerkt bij het RIVM en bij Nictiz als product manager van het Landelijk Schakelpunt, het landelijk elektronisch patiëntendossier. Bij Nictiz, het instituut voor ICT in de zorg, publiceerde hij o.m. over veilige communicatie in de zorg.


Charlotte Beerda

Spoken word artiest/dichter/schrijver/performer

Charlotte Beerda maakt dingen met woord en geluid. Ze is dichter, spoken word artiest, muzikant en performer. Haar werk is te vinden op festivals als Festival Hongerige Wolf, Dichters in de Prinsentuin en Paradigm. Vorig jaar bracht ze samen met Ard Zacht en Wordbites het muzikaal-poëtische album DWAAL//GRUIS uit. Op dit moment werkt ze dankzij het “urban arts traject van Fonds Cultuurparticipatie aan een nieuwe EP die ze zelf produceert. Daarnaast schrijft ze teksten op maat en geeft spoken word les bij Noordstaat en BijVrijdag. Ze studeerde rechten in groningen. Door haar achtergrond als zowel jurist als podiumartiest kent ze het belang (maar ook de uitdagingen) van zowel accuraat en formeel kunnen schrijven als je boodschap snel, begrijpelijk en menselijk overbrengen.


C.(Carolien) Limpens-Beemsterboer

Business Security Officer bij UWV Sociaal Medische Zaken

Carolien is na haar afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam (Bedrijfseconomie) gaan werken bij het UWV. Ze is nu 13 jaar in dienst bij het UWV in verschillende functies. De laatste jaren is ze werkzaam als Business Security Officer bij de divisie Sociaal Medische Zaken. Daarvoor is ze werkzaam geweest als Gegevensarchitect bij Data Office UWV. In de afgelopen jaren heeft ze verschillende certificaten behaald zoals CIPP/E (Certified Information Privacy Professional), CISM (Certified Information Security Manager) en Certified BIO Professional. Als Business Security Officer houdt Carolien zich bezig met vraagstukken en thema’s over Informatie Beveiliging & Privacy.