Parallelsessies

Hieronder vindt u de parallelsessies. Op het inschrijfformulier kunt u uw voorkeuren aangeven.
Bij de indeling van de parallelsessies zullen we, op basis van de datum van ontvangst van uw betaling, zoveel mogelijk met uw voorkeur rekening houden.

A. Technische hulpmiddelen in de toekomst.

drs. E. (Ellen) Willemse

Projectleider bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT), projectleider van de toekomstverkenning ‘De mens van 2050‘

Welke ontwikkelingen zijn er in de techniek binnen de gezondheidszorg? Welke ontwikkelingen zijn er in de techniek voor arbeid? Gaan machines alle werkzaamheden overnemen? Hoe gaat de ouder wordende medewerker om met de technische ontwikkelingen? Bevordert dit duurzame inzetbaarheid?

B. Lifestyle in de toekomst

dr.ir E. (Eva) Corpeleijn

, voedingswetenschapper, docent epidemiologie

Wat is leefstijl? Welke aspecten vallen hieronder? Meer dan alleen BRAVO-thema’s? Hoe krijg je mensen mee in een gezondere leefstijl? Hoe zien werkplekken er over 10 jaar uit? (staand/lopen vergaderen, inrichting werkplek, fruitmanden op het werk, gezonde kantine, breinvriendelijke werken) Welke maatregelen zijn wetenschappelijk onderbouwd?

C. Big data in de toekomst.

drs. I. (Ilse) Louwerse, Junior Onderzoeker

Junior onderzoeker KCVG en customer intelligence analist bij UWV

dr. H.J. (Jolanda) van Rijssen

senioronderzoeker/-adviseur Kennis & Innovatie bij UWV

Wat zijn big data eigenlijk? Wat kunnen we in de toekomst met big data en wat doen we al? Wat zijn de gevaren/risico’s in het gebruik van die data? Wat zijn beperkingen in het verzamelen van big data? Op welke manier kunnen bedrijfsartsen/verzekeringsartsen gebruik maken van big data/algoritmen?

D. Taakdelegatie in de toekomst.

drs. T.B.M. (Theo) Hoofs, verzekeringsarts

Landelijk Adviseur Verzekeringsarts UWV

Wat is de visie van het UWV op taakherschikking/taakdelegatie? Wat is het onderscheid? Wat zijn de ontwikkelingen met betrekking tot taakdelegatie? Wat is het toekomstbeeld? Wat zijn de gevolgen voor werk van verzekeringsarts en bedrijfsarts binnen het UWV?
Is er verschil tussen gevolgen voor het werk van bedrijfsarts/verzekeringsarts/ medisch adviseur? Hoe zit het met aansprakelijkheid/verantwoordelijkheden? Zijn er valkuilen? Welke factoren dragen bij aan een goede vorm van taakdelegatie?

E. Intelligente vragenlijsten in de toekomst.

drs. D.H. (Dorette) Franx, verzekeringsarts

Beleidsadvisueur UWV

drs. K. (Karin) Bonefaas-Groenewoud

Wetenschappelijk medewerker Kennis & Innovatie, UWV Amsterdam

Een demonstratie/voorbeeld van een intelligente vragenlijst. Wat is het nut en noodzaak en wat zijn de risico’s? Kunnen ze op termijn de medicus vervangen?