Parallelsessies

Hieronder vindt u de parallelsessies. Op het inschrijfformulier kunt u uw voorkeuren aangeven.
Bij de indeling van de parallelsessies zullen we, op basis van de datum van ontvangst van uw betaling, zoveel mogelijk met uw voorkeur rekening houden.

A. Ergotherapie bij vermoeidheid

R. (Rolf) van Dijk, ergotherapeut

Wat is ergotherapie? Wat kan ergotherapie beteken bij vermoeidheidsklachten, verminderde energieniveau, energetische beperkingen? Praktische tip voor dagelijkse leven en werk. Kan de bedrijfsarts verwijzen? Welke indicaties zijn er voor verwijzing. Voorwaarden voor starten? Moet diagnostiek al helemaal rond zijn? Wat wordt er met adviezen gedaan? In hoeverre wordt er onderzoek gedaan naar ergotherapeutische inzet?

B. Slaaphygiëne

drs. A. (Astrid) Hamoen MSc, GZ-psychologe

Welke slaaphygiënische adviezen zijn er? Hoe zit het met slaaphygiëne bij ploegendienst, recht op onbereikbaarheid vs ’s avonds nog laat met je mail aan de slag. Welke gevolgen zie je bij langdurige slaapproblemen? Welke tips geef je mensen mee die weer aan het werk gaan? Verband tussen slaapproblemen en werk. Slaapproblemen en veiligheid.

C. Bedrijfs- en verzekeringsgeneeskundige casus moeheid

drs. Y. (Yvonne) Cernohorsky

Een casus van een cliënt met moeheid wordt besproken in groepjes bedrijfs- en verzekeringsartsen.

D. De vermoeide bedrijfs- en verzekeringsarts

drs. H.J.M (Henk-Jan) Boersema

Waar word je als bedrijfs- en verzekeringsarts moe van? Hoe ga je er mee om? Wat zou er verder nog aan kunnen doen?
Tips voor anderen? Interactieve discussie.

E. Revalidatie bij moeheid

dr. B. (Bas) Sorgdrager

Welke diagnosegroepen komen bij revalidatiegeneeskunde terecht? Wat is de werkwijze? Waar ligt de focus? Wat zijn de resultaten? Wat is de doelstelling? Wat is de duur van behandeling? Welke aanpak? Welk deel van de klachten moet worden toegeschreven aan een fysieke en welk deel aan een psychische oorzaak?